احتمالن با دیدن کلمه آینده نگری،اندکی سرتان را متمایل به راست کرده و به گوشه ای از دیوار خیره شده و به یاد جمله باید در زمان حال زندگی کرد، مربی و یا کتاب انگیزشی خود افتاده اید.
اما خب این کلمه معنای متفاوتی با آنچه که میاندیشید دارد.
در حقیقت آینده نگری به معنای ترسیم اهداف و آرزوهایمان در آینده است و به معنای این نیست که کلن در آینده سیر کنیم و خود را دچار اضطراب اتفاقات رخ نداده کنیم.
همه ما کم و بیش آینده نگری داریم، اصلن همینکه روزمان را با یک برنامه آغاز میکنیم، یعنی ما آینده نگر هستیم و دوست داریم ساعات روزمره مان را با طرح و هدف خاصی تقسیم بندی کنیم.
بحث توسعه فردی و آینده نگری هر دو در یک راستا هستند و فردی که دوست دارد در تمام ابعاد، خود را رشد دهد با آینده نگری و ترسیم اهداف است که میتواند موفق شود.
آینده نگری یعنی عبور از اکنون برای پیش بینی منافع بیشتر در آینده.
فرض کنید کودک هستیم و پدرمان هر روز به ما پول تو جیبی میدهد، ما میتوانیم خیلی شیک و مجلسی هر روز برای خودمان بستنی و پفک و چیپس و هر چیزی که طول عمرش حداکثر 5 دقیقه است، بخریم و آن پول را تبدیل به یک چیز مضر برای خودمان که پس از اندکی تبدیل به زباله خواهد شد و برای ما به اندازه همان 5 دقیقه لذت بخش خواهد بود کنیم، یا نه آن پول یا بخشی از آنرا پس انداز کنیم و در انتهای هفته یا ماه یکی از لوازم مورد علاقه یا ابزاری که نیاز داریم را بخریم.
مثل کتاب، توپ، لوازم تحریر و یا هر چیز دیگری که مدت عمرش در حد چند دقیقه نیست و برای هدفی مطلوب میتواند مورد بهره برداری قرار گیرد.
آینده نگری در معنایی وسیعتر طراحی برنامه عقلانی و منطقی برای صرف هزینه، انرژی و وقت برای دستیابی به آنچه که میخواهیم داشته باشیم و یا به آن برسیم، است.
فواید آینده نگری:
1- تفکر و تدبر در تصمیم گیری و انتخابهای زندگی
2- تعادل و توازن در زندگی
3-کنترل بر تصمیم، افکار و رفتارهای خود
4- هماهنگی بین اهداف و آرزوها
5- انسجام و پیوستگی در زندگی
6- داشتن حس امیدواری
چگونه آینده نگر شویم؟
1- فراموش کردن گذشته
2- رصد و کنترل کردن رفتارو تصمیمهای آنی
3- اندیشیدن به عواقب کار
4- طراحی برنامه ای بلند مدت برای آینده
5- کسب مهارتهای مدیریت
6- دقت در تصمیم گیریها و انتخابهای مهم
7- ایجاد تعادل در زندگی فردی و اجتماعی
8- هماهنگی بین خواسته های مختلف
9- کلی نگری
10- بکارگیری روشهای نو
11- پذیرش مسئولیت
12- تلاش و پشتکار لازم
13- ایجاد افکار جدید
14- مدیریت ترس و ایجاد حس شجاعت
15- داشتن اعتماد به نفس
16- کسب اطلاعات جدید
17-کسب تجارب جدید
18- داشتن پیش بینی های کوچک
19- صبور بودن
آخرین دیدگاهها